Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bokklappar till vagabonden

Har du inte råd att ge bort en resa i jul? Då kanske du i alla
fall kan bidra med inspirationen. Här är fem reseböcker som platsar
under granen.

Till…

…den vetgirige

Världsarv (Max Ström förlag)

Jorden runt finns mästerverk som man knappt förstår hur människor lyckats bygga. Journalisten Peter Hannerberg har dokumenterat hundra av de kulturvärldsarv som är omistliga, enligt Unesco. Han avbildar allt från Alhambra och pyramiderna till renässanskyrkor och palats bland klipporna. Det är en lärorik resa till 45 länder på sex olika kontinenter. De vackra bilderna inspirerar till en livslång upptäckartur för att se jordens alla mirakel.

…vinkännaren

Styrkans magi (Max Ström förlag)

Den här boken handlar egentligen om spritsorter, från akvavit till whisky. Men den är utmärkt också för reseinspiration. En perfekt present till den som är intresserad både av ädla drycker och resor, alltså. Här berättas i vilket område man hittar den mest exklusiva calvadosen, hur man tillverkar tequilan av agave i Mexiko och vad man ska dricka i distriktet Armagnac. En inspirerande start för den som vill bege sig ut på en smakodyssé - som dessutom berättar mycket om samhällena där dryckerna görs.

…matälskaren

The Worlds Best Street Food (Lonely Planet)

Maten är för många en av de största upplevelserna på resan. Och i den här boken från Lonely Planet handlar det om rätterna du möter på världens olika gator. Där finns recept på italiensk pizza, malaysisk murtabak och indiska samosas. Dessutom ingår en ordbok där man kan lära sig några av alla de inhemska ingredienser som används. Inspirerande med färggranna och lärorika bilder. Boken är på engelska.

…storstadsfantasten

Ett annat New York (Karavan förlag)

Vill du uppleva New York som en riktig lokalbo? Då är det här boken för dig. Daniel Svanberg bjuder på ovanliga tips från den amerikanska staden. Han har vistats i de lite mindre kända kvarteren, hittat de restauranger som New York-borna själva väljer och de mest genuina barerna. Dessutom finns här tips på allt från en typisk dag i New York, till stadens bästa brunch och undangömda dessertställen.

Perfekt till den som vill dyka djupare ned i storstadslivet.

…den trendkänslige

Best in Travel 2013 (Lonely Planet)

Roligaste resmålen, nyaste trenderna och länderna som har särskilt mycket att erbjuda nästa år - allt det sammanfattas i Lonely Planets Best in Travel 2013. Vet du inte riktigt var du vill resa finns här gott om både inspiration och tips. Det är inte boken där du fördjupar dina kunskaper om resmål, utan snarare en inblick i var vi kommer att resa framöver. Boken är på engelska.