Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borde ha stöttats mer

Ett anrikt företag , Petterssons Buss, läggs ner. En missad upphandling synes vara skälet.

Efter att ha följt alla turer kring denna upphandling noga kvarstår att det finns många och då särskilt våra ledande kommunpolitiker som suttit med armarna i kors. Norbergs kommun bestämmer själva över exempelvis skolskjutsarna. Tidigt har kommunen anmält intresse att samverka, mer än tidigare, med Kollektivtrafikmyndigheten, i dagligt tal VL, när avtalet om skolskjutsar med Petterssons buss går ut våren 2014.

Man kan få intrycket av att det är med ett beklagande politiken mottager beskedet om avvecklingen av Petterssons Buss. Sanningen är den att de själva vid många tillfällen hade kunnat stötta företaget vad gäller deltagande i upphandlingen (därmed ingen garanti om att företaget kan vinna upphandlingen). Kommunen har en egen grupp under kommunstyrelsen som handhar trafikfrågor. Kommunen har representanter i den beredningsgrupp som finns under nämnden där beslut tas. Den norra länsdelen representeras i nämnden av Stig Henriksson, vice ordförande. Kommunalråden i våra tre kommuner här i norr har ett nära samarbete i den så kallade kommunalrådsgruppen. Där har säkert trafikfrågor dryftats.

Enligt Åsa Eriksson är ju Norberg så företagsvänligt. Konstigt att hon då med sina besök och sina kontakter inte tagit chansen att så långt möjligt bistå i denna fråga.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel