Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

OS-silvermedaljören Emil Andersson från Arboga – Sveriges VM-hopp

Han tog silver under paralympics i somras. När VM-truppen i Para-bordtennis presenterades står Arbogakillen Emil Andersson och kollegan Linus Karlsson som Sveriges största medaljhopp.

Annons

Emil Andersson och Linus Karlsson är Sveriges stora medaljhopp under lag-VM i maj.

Under onsdagen presenterade Sveriges förbundskapten för Paralandslaget, Daniel Ellermann, vilka tre lag som är uttagna till lag-VM i Para-bordtennis som spelas i Bratislava i mitten av maj. Två av de tre lagen var givna: Emil Andersson och Linus Karlsson samt Alexander Öhgren och Victor Sjöqvist.

– Båda lagen är etablerade internationellt och två väl inspelade lag. Båda lagen deltog även vid Paralympics i Rio där Emil och Linus tog silver i klass 8 medan Alexander och Victor åkte ut i kvartfinal mot toppnationen Tyskland, säger Ellermann.

Om Sveriges medaljchanser säger Ellermann så här:

– Vår största chans på medalj har vi i klass 8 men samtidigt är det den största och jämnaste klassen. Vi hoppas och tror att Emil och Linus gör en lika bra turnering som i Rio vilket förmodligen kommer att krävas för att ta en medalj i klassen. Övriga av våra lag slår lite ur underläge men kommer de upp till en förhoppningsvis hög nivå har båda lagen chans att slåss om pallplaceringar.

I en intervju med Sporten för några veckor sedan berättade Arbogakillen att det varit fullt upp med tävlingar och hårdträning sedan Rio.

– Det har varit tävlingar i princip varenda helg, och galor och grejer. Det har ­varit väldigt mycket flängande, det känns som att jag inte haft en ledig stund sedan Rio. Det har varit mycket, men det har varit väldigt roligt, berättade Emil då.

Redan på OS i Lodon 2012 tog han sitt första brons. Sedan dess har det även hunnt bli nio EM- och VM-medaljer för den numera meriterade Arbogasonen.

Annons