Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bort med straffskatten!

Yngve Holmberg var högerledare på 70-talet och hade budskapet ”sänk skatten”. Sedan blev Gösta Bohman partiledare och han utropade med ännu högre röst ”sänk skatten”. Efter detta kom Bo Lundgren och han sade med sin skånska dialekt ”sänk skatten”.

Men till valet 2006 var tonen lågmäld från Reinfeldt när han talade om jobbskatteavdrag vilket verkligen innebär sänkt skatt. Motivet var arbetslinjen, men ekonomer hävdar att jobbskatteavdraget inte har ökat antalet anställda.

I stället har antalet arbetslösa ökat och nivån är högre än vad den var 2006, då moderaterna hävdade att det var massarbetslöshet. Anders Borg struntar i den höga arbetslösheten, han har samma budskap som sina företrädare: ”sänk skatten”, men bara för en del.

Men vad hände, jo vi pensionärer fick en högre skatt, en så kallad straffskatt, liksom arbetslösa och sjuka. Att pensionen är en uppskjuten lön erkänner inte Anders Borg. Omkring 600 kronor per månad kostar denna straffskatt. Skillnaden i standard mellan oss pensionärer och löntagare har ökat kraftigt. Genom privatiseringen av apoteken har dels priserna ökat samt har det ökat kraftigt med brist på mediciner och detta påverkar patientsäkerheten i negativ riktning. Regeringens politik försämrar stora delar av äldrevården och många upplever framtiden som mycket oviss. Straffskatten på oss pensionärer måste bort, detta borde Anders Borg och hans regeringskolleger förstå.

Ordförande för PRO Västmanland

Ulla Berndtsson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel