Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara fantasin som sätter gränser i påskpysslandet

Påsken närmar sig och försäljningen av pynt ökar stadigt. På Lövparkens trädgård är fjädrar och påskliljor det som flest kunder önskar.

Annons
Maria Strandberg på Lövparkens trädgård tipsar om blommor till påsken.

För den som inte vill ha den vanliga gula påskliljan i hemmet, rekommenderas lökväxter. De går att placera både ute och inne och är något som den icke så händige kan klara av, så länge växten ställs svalt under natten.

– De är otroligt lätta att ta hand om och behöver inte ens vattnas. De håller hur länge som helst, säger Sofia Strandberg, på Lövparkens trädgård.

Det finns många alternativ till dekoration, men Maria Strandberg menar att de flesta står fast vid fjädrar och påskliljor.

– Efter förra året trodde vi inte det gick att sälja mer fjädrar. Men i år har vi slagit alla rekord, säger hon.

För den som inte vill ha det traditionella påskriset med dekorationer fungerar det att lägga fjädrar och annat pynt på ett fat, tillsammans med ljus, tipsar Sofia.

Det är också populärt med olika buketter under påsken, med olika blommor i. De sköts bäst genom att byta vatten och snitta stjälken. Men vart den ska placeras spelar ingen roll.

– De är fina på köksbordet om det är röjt där. Men de funkar överallt. Till och med i badrummet, säger Maria Strandberg.

Den som inte vill ha påskris kan dekorera ett fat med fjädrar.
Ett alternativ till påskliljan är lökväxter.
Det är fortfarande fjädrar och tuppar som gäller som dekoration hos dem flesta.

Mer läsning

Annons