Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så pyntar Caroline hemmet i jul

På söndag är det första advent och ”lagligt” att börja julpynta. FP besökte inredningsglada Caroline Westberg i hennes julstök. ”Jag gillar minimalistisk stil, inte allt för mycket prylar, men mitt förråd säger någonting annat”.

Annons
Vardagsrum, kök och hall samsas på ett plan av radhusets tre våningar. ”Jag tycker om att samlas här med vänner och familj, äta något gott och umgås”, säger Caroline Westberg.

Våren 2013 var Caroline och hennes dåvarande sambo på husvisning i ett treplansradhus i Västanfors. Allt var i original från när huset byggdes 1978.

– Det var brunt, orange och mörkt. Men jag såg direkt att huset hade potential till att bli riktigt hemtrevligt och att jag skulle kunna sätta min personliga prägel, säger Caroline.

De totalrenoverade samtliga plan, väggar revs för att skapa en öppnare samlingsyta, de mörka golven ersattes med ljust laminat och det burriga tapeterna blev vita.

– Jag är verkligen hemmakär och trivs här. Med ljus bas är det lätt att göra det mysigt och personligt med textiler och växter som får sätta färg och prägel, säger hon.

Hennes stil är ljust modern med lite industriella inslag. Hon vill påstå sig vara minimalistisk också, men Caroline blir fnissig när hon tänker på alla ”bra köp” som nu ligger nere i förrådet.

– Förr handlade jag så fort jag tyckte att någonting var fint. Jag tänkte inte så mycket på om jag verkligen behövde det. Där har jag blivit mycket bättre. Jag tänker till innan jag handlar nu. Man behöver inte ha allt. Och bara för att det är modernt och inne just nu kanske det inte alls känns bra i just ditt hem, säger hon.

Hennes senaste fynd är en gammal verktygshylla på hjul.

– Den köpte jag begagnad och målade om den vit och behöll originallåset.

Julen innebär mysigt umgänge med nära och kära för Caroline. Men också ett extra tillfälle att få fika och tända en massa levande ljus.

– Jag julpyntar mest med adventsljusstakar och små granar. Det behöver inte vara så mycket mer tycker jag.

Vad kommer inte in i ditt hem?

– Då säger jag nog glitter. När jag sen ska pynta kungsgranen blir det kanske med julgranskulor i svart, vitt eller trä. Men inget glitter. Och gardiner vill jag inte heller ha hemma. På sin höjd lamellgardiner, säger hon.

Intresset för inredning växte fram ordentligt efter en ettårig dekoratörsutbildning i Leksand 2012/2013.

– Det var verkligen lärorikt och fast det inte är någonting som jag i dag jobbar med så ångrar jag det inte. Jag bär med mig mycket tips och tänk från den tiden, säger hon.

Caroline inspireras av flera dekoratörer och bloggerskor, bland andra Lotta Agaton och Pernilla Jansson.

– De lyckas göra om allt till sitt och sätta personlig prägel på det. Även fast vi inte riktigt har lika stil så inspireras jag av det tänket, säger hon.

Adventsljusstaken i trä har fått hänga med i några år.
Blombrädorna i marmor, från när huset byggdes, används nu som serveringsfat på köksbordet.
I stället för en tapet valde Caroline att sätta upp plåt på väggen i sovrummet.

Mer läsning

Annons