Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya avsnitt av "Unika rum"

Udda platser och kreativa lösningar att bli inspirerad av!

Hög efterfrågan ökar priserna i länsdelen

Få bostäder till salu skapar en ond cirkel, ingen vill sälja när det inte finns en ny bostad att få tag på. I norra länsdelen är efterfrågan högre än utbudet.

Annons

– Utbudet är lägre än efterfrågan, säger Anna Lundqvist, mäklare på Fastighetsbyrån i Fagersta.

I alla tre kommunerna Fagersta, Skinnskatteberg och Norberg finns det få villor och bostadsrätter till salu. Något som verkar ha blivit en trend.

– När jag började jobba här på nittiotalet hade vi runt 50-70 objekt ute till salu, idag är det snarare 30-40 stycken, berättar Anna Lundqvist.

Även priserna har stigit.

– Idag blir det budgivning på de flesta bostäderna, det har gjort att priserna även stigit. Från att ha legat på en ”Norrlandsnivå” till att det blivit mer normala priser för att ligga nära Västerås, säger Anna.

– Under hela året har det varit färre bostäder ute. Det är en trend som stegrat de senaste två åren, men som pågått i cirka fyra år, säger hon.

– Så länge det inte finns lägenheter till salu, så vill inte äldre sälja sina villor. Och yngre vill inte sälja sina lägenheter så länge det inte finns villor, berättar Anna.

En ond cirkel, med andra ord. Bäst går marknaden i Fagersta, men enligt Anna har även Skinnskatteberg fått sig en skjuts.

– Numera är det även budgivningar i Skinnsberg, något som inte var vanligt förr, säger hon.

Mer läsning

Annons

Nya avsnitt av "Hemma hos"

Inspireras av planlösningar, inredning och färgval!