Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Svenska fjäll är inne” – se de lyxiga husen i fjällen som kostar mångmiljonbelopp

Allt färre bostäder är till salu på våra fjällorter, medan intresset för att köpa blir allt större.
– Svenska fjäll är inne, enligt Jannie Lindberget, mäklare i Härjedalen.
Och utbudet blir så klart större för den som har råd att betala mer.
Här listar vi exklusiva fjällstugor på Hemnet som är till salu för 6 miljoner kronor, eller mer, i Jämtlands, Härjedalens och Dalarnas fjällorter.

Annons

– Intresset för att köpa boende i fjällen växer. En av förklaringarna är det gynnsamma ränteläget i kombination med möjligheten att hyra ut sitt boende och på så vis få en extra inkomst, säger Staffan Tell talesperson på Hemnet.

Olivia Hedin vid Mäklarhuset i Åre håller med om den bilden.

– Det har aldrig varit så här få objekt ute till salu. Samtidigt så har nyproduktionen ökat markant de senaste åren och även tempot på försäljningarna har ökat. Vi var lite fundersamma på vad som skulle hända efter att det nya amorteringskravet infördes, men vi har inte märkt av det alls. Priserna har stigit markant det senaste året.

Det finns många husspekulanter även i Härjedalen.

– Vi har en stor efterfrågan på både fritidshus och villor i Funäsfjällen. Svenska fjäll är ”inne” och det märks, inte minst här i området. Många som tidigare hyrt sitt boende väljer nu att investera i eget, säger Jannie Lindberget, mäklare vid Lindberget Mäkleri i Funäsfjällen

Antalet boenden som fanns till försäljning på Hemnet i Sveriges största fjälldestinationer under december 2016 och januari 2017 var lägre jämfört med samma period ett år tidigare. Och den största minskningen står Åre för.

– Det är högt tryck på Åres bostadsmarknad just nu. Vi har många spekulanter och köpare från hela Sverige som är ute och letar efter fritidsboenden. Vi har även haft betydligt fler spekulanter och kunder som söker permanentboende nu än tidigare. Inflyttningen till Åre har stigit rejält den senaste tiden, säger Olivia Hedin.

Hus som är till salu för 6 miljoner kr eller mer

I Jämtlands- och Härjedalsfjällen:

Engelska villan i Duved är till salu för 14 miljoner.

14 miljoner kr. Engelska villan i Duved. Ett hus på 317 kvadratmeter byggt 1890. Huset har hela tio rum och ligger på en udde med egen strandlinje. Gäststuga och garage.

Det här huset på Totthyllan i Åre är byggt 2012 och kostar 9,9 miljoner.

9,9 miljoner kr. Villa på Totthyllan i Åre. Huset har nio rum och en boarea på 222 kvadrat. Byggt 2012. Till huset hör även en uthyrningsdel.

Huset i Storbäckstunet, Bruksvallarna, är till salu för drygt 8,9 miljoner kronor.

8 950 000 kr. Fritidshus i Storbäckstunet, Bruksvallarna i Härjedalen. Huset är byggt 2010, det har en boarea på 200 kvadrat. Här finns en relaxavdelning med bubbelpool och bastu. Till huset hör även ett gästhus med skotergarage.

7 795 000 kr. Fritidshus i Vemdalsskalet. 270 kvadrat, 14 rum och kök fördelat på två lägenheter. Byggt 2012.

Arkitektritat hus högt uppe i Tegefjäll. Kostar 6,6 miljoner kr.

6,6 miljoner kr. En arkitektritad villa i Tegefjäll, Åre. Boarea: 158 kvm. Huset är byggt 2012. Här finns balkonger i tre väderstreck, fem sovrum och tre badrum.

Klockarfjället i Vemdalen är ett område som växer fort. Det här är ett av husen i området, det rymmer två lägenheter och är till salu för 6,3 miljoner kr.

6,3 miljoner kr. Fritidshus på Klockarfjället Vemdalsskalet. Stort hus med två lägenheter. Huset är byggt 2012. Boarea: 190 kvm.

---

► I Dalarnas fjällvärld:

Ett topprenoverat timmerhus på 200 kvadrat mitt i pisten i Sälen är ett av Sveriges dyraste fritidshus på Hemnet just nu. Till salu för 18 miljoner kr.

18 miljoner kr. Lyxigt boende i ett handbilat timmerhus mitt i skidbacken i Lindvallen. Huset är på 200 kvadrat med fem sovrum. Byggår: 2013.

7 650 000 kr. Idrefjäll. Timmerhus på totalt 326 kvm, fördelat på två lägenheter samt en övervåning. Byggår 2008.

7,5 miljoner kr. Tandådalen, Sälen. Villa med 18 sängplatser och relaxavdelning. Boarea: 196 kvm. Började byggas 2004, färdigställdes 2010.

► 6 950 000 kr. Stort timmerhus i Gammelgården, Högfjället i Sälen. Med två lägenheter, gäststuga och garage. Boarea: 142 kvm, byggår: 1978. Nio rum, varav sex sovrum.

► 6 750 000 kr. Fritidshus i "alphyddestil" i Idre fjäll. Hus med ett boende på två plan och sovloft på totalt 195 kvm. Byggår 2009.

6,5 miljoner kr. Timmerhus i Dähliebyn, Idre fjäll, med två plan samt loft. Huset är byggt 2001.

6,5 miljoner kr. Hus inne på Tandådalens stora fjällanläggning. Byggt i värmetimmer 2011. Boyta; 139 kvm. 5 rum, varav 3 sovrum. Garage och förrådshus.

*Källa: Informationen är hämtad från bostadssajten Hemnet

Läs även: Följ med in i lyxiga fjällstugan mitt i backen i Sälen – till salu för 18 miljoner

Annons