Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra öppning på SM-serien

”Jag gillar när det är svårare, och mer utslagsgivande”.

Annons
Emmily Smalsjö ligger trea i SM-serien.

Förra säsongen fick enduroföraren Emmily Smalsjö förstörd av skador. Men nu är Fagerstatjejen, som tävlar för Försvarsmaktens EK, tillbaka på allvar.

– Planen i år är att köra hela SM-serien, och EM-serien, säger Emmily Smalsjö.

När SM-tävlandet startade med dubbeltävling i Hässleholm blev facit två tredjeplatser för henne. Och samma placering har hon i SM-sammandraget.

– Söndagstävlingen kändes bättre än lördagen. Vi körde exakt samma bana båda dagarna, men på söndagen var den mer uppkörd och då blev det lite tuffare. Jag gillar när det svårare, och mer utslagsgivande, säger Emmily Smalsjö.

Det bjöds på rejält skiftande förhållanden. I stort sett alla tänkbara terrängtyper fanns representerade.

– Jag trodde nog att det mest skulle vara sand och bokskog i Skåne. Men det var allt från just sand till kärr och stenig skog, säger Smalsjö.

Då Smalsjö inte körde SM förra säsongen fick hon startat sist. Inte helt lyckat. Det blev många omkörningar för henne. Omkörningar som kostade tid.

– Du tappar rytmen lite när kommer ifatt någon. Så kanske det tar en stund innan du kan köra om, och så ska du försöka hitta rytmen igen, säger Smalsjö.

– Men vid nästa SM-deltävling blir jag seedad, och då slipper jag det problemet, säger Smalsjö.

Redan 7 maj körs nästa SM-deltävling. Den avgörs i Vimmerby.

– Planen i år är att köra hela SM-serien, och EM-serien. Plus VM-deltävlingen i Enköping i mitten av juni. Det blir lite som att tävla på hemmaplan då jag bor i Enköping, säger Smalsjö.

Läs mer: VM-deltävlingen i Enköping

Läs mer: SM-programmet, resultat från SM-deltävlingen i Hässleholm och ställningen i SM.

Läs mer: Allt om VM-serien

Annons