Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bragden: Dubbla EM-medaljer

Heds IF hade hela sju stycken representanter med i landslaget när EM/VM avgjordes i holländska Assen. Bäst gick det för seniorerna i klassen H720 kilo som tog EM-silver. Och laget, där Sören Alfredsson, Göte Alfredsson och Krister Nyrén drog, var otroligt nära guldet också.

– Vi slog Holland i grundomgången, och vi vann alla matcher där. I semifinalen mötte vi Lettland. Vi hade vunnit över dem ganska komfortabelt i grundomgången, men det är alltid lite tuffare i en semifinal. I finalen blev det dock förlust mot just Holland. De fick till det lite bättre än vi, säger Krister Nyrén.

Adrian Alfredsson fick med sig hem ett EM-brons i U23 600 kilo. Sedan drog han i H560 kilo, men laget missade semifinalen knappt.

– Det är tufft, det är som ett getingbo där, säger Nyrén.

Samuel Alfredsson, Kristoffer Alfredsson och Adam Nyrén föll i i bronsmatchen mot Tyskland i U19-VM.

Sverige tog också guld i två damklasser och även i mixklassen.

– Totalt var Sverige bland de bästa lagen när det gäller medaljer.

Är ni nöjda?

– Ja, absolut. Väldigt nöjda. Jag tror att ungdomarna är lite besvikna, men de ska de inte vara. De var väldigt duktiga.