Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brand i flerfamiljshus – ytterdörr började brinna: ”Kan vara anlagd”

Kring halv 12-tolv under fredagen inkom larmet till SOS om en brand i Fagersta tätort. Det rör sig om en ytterdörr till en lägenhet som brann. "Vi vet inte hur den har startat men misstänker att den kan vara anlagd", säger Mårten Andersson från Fagerstapolisen.

Annons
En ytterdörr till en lägenhet i Fagersta började brinna på fredagen. Polisen misstänker att branden kan vara anlagd.

Det var klockan 11:37 som larmet inkom till SOS Alarm.

– Det var polisen som larmade oss om det. När vi kom till platsen så var elden släckt. Vår uppgift var då att kolla med värmekamera på dörren och anslutande väggar att det inte rörde sig om några förhöjda temperaturer, vilket det inte gjorde. Lägenheten klarade sig bra, men trapphuset var lite sotigt ingen person kom till skada och vi var där i kanske 15 minuter, säger Thomas Eibrandt som är styrkeledare på Södra Dalarnas räddningstjänst.

Mårten Andersson, polisassisten i Fagersta, berättar att de boende själva släckte branden, innan räddningstjänsten kom till platsen för att kontrollera. Platsen har blivit avspärrad och senare under dagen kommer en teknisk undersökning äga rum.

– Vi vet inte hur den har startat men misstänker att den kan vara anlagd och därför har vi avspärrat för teknisk undersökning för att utröna vad som har hänt. Sen ska vi försöka höra boende i trapphuset och om det finns eventuella vittnen till vad som har hänt.

Ärendet rubriceras som försök till mordbrand.

– Alltid när det brinner, finns spridningsrisk och människor kan skadas blir rubriceringen så, säger Mårten Andersson.

Annons