Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två till sjukhus efter villabrand i Sala – minderårig pojke allvarligt skadad

Två pojkar, en minderårig och en i tonårsåldern, har fått föras till sjukhus efter en villabrand på Persdalsgatan i Sala på fredagen. Den yngsta pojken har ådragit sig allvarliga skador.

Annons

Klockan 15.12 på fredagseftermiddagen larmades räddningstjänst och polis till en villabrand på Persdalsgatan i Sala. När man kom fram ska branden dock i det närmaste ha varit släckt.

Två personer – en minderårig pojke och en pojke i tonåren – som befann sig i bostaden har fått föras med ambulans till Västmanlands sjukhus i Västerås. Den yngsta pojken har ådragit sig allvarliga skador men hans läge ska vara stabilt, enligt passansvarig sjuksköterska på akutmottagningen. Den äldre pojken har förts till barnakuten med okända skador.

Vid 16.30 på torsdagen arbetade räddningstjänsten fortfarande på platsen. Även polisen fanns vid den tidpunkten kvar i området.

– Just nu håller vi avspärrningarna så att räddningstjänst får arbeta i fred och att boende på adressen underrättas om vad som hänt, säger Magnus Wall, länskommunikationsbefäl på Västmanlandspolisen.

En anmälan om misstänkt mordbrand har upprättats och brandplatsen har spärrats av för teknisk undersökning.