Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brandkår och polis ryckte ut till rykande bil

Polis och räddningstjänst kallades ut till Floravägen efter ett larm om en bilbrand - men enligt polisen var det handbromsen som låg i.

Det hela inträffade vid 10-tiden på onsdagens förmiddag. Ett larm om att en bil stod i lågor fick polis och räddningstjänst att rycka ut till Floravägen i Fagersta. Väl på plats kunde de konstatera att någon brand stod inte att finna.

Det var nämligen en förare som glömt att lägga ur handbromsen inför sin biltur.

När föraren åkte iväg med sin bil resulterade det i att det började ryka så till den milda grad att brandkåren larmades när föraren stannat.

- Det rök duktigt från däcken men någon brand var det inte, säger Maud Johansson, befäl vid polisens kommunikationscentral.

I en tidigare version stod det att kvinnan åkt med handbromsen i ända från Stockholm och att det rök från alla däcken. Det stämmer inte. FP beklagar faktafelen.