Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brandmän i dödsolycka

Två brandmän stationerade i Smedjebacken har omkommit efter att en brandbil väjade för ett annat fordon och körde av vägen. Brandbilen var påväg från Smedjebacken till Malingsbo för att assistera vid en trafikolycka.

Annons

Söderbärke. Räddningsfordonet körde av vägen vid Tolvsbo utanför Söderbärke.

– Det är ett stort kaos alltihop. Bilen var på väg mot en trafikolycka då den fick möte med ett tungt fordon och tvingades väja, säger Lars Andersson, räddningschef på räddningstjänsten i Smedjebackens kommun till TT.

– Mitt emot är det en ravin som är sju-åtta meter djup. Där körde de igenom räcket och rakt ner, så att bilen slog runt och hamnade nere i ravinen, säger Lars Andersson till aftonbladet.se.

Fem personer satt i brandbilen, varav två var fastklämda i bilen när polis kom till olycksplatsen. En av de fastklämda avled omgående och de andra födes till sjukhus med allvarliga skador.

Vid 16.25 fick polisen information från Falu lasarett att ytterligare en av brandmännen har avlidit av sina skador.

– Ja, vi fick beskedet vid 16.25 att ytterligare en person har avlidit av sina skador, säger polisens informatör Staffan Friberg till aftonbladet.se

Olyckan inträffade strax efter halv ett under torsdagen. De fem brandmännen är stationerade vid räddningstjänsten i Smedjebacken.

Smedjebackens kommun har nu samlat sin krisgrupp, Posum, för att kunna stötta och hjälpa närstående till de drabbade.

Vägen där olyckan inträffade spärrades av vid 16-tiden. Det var då ett stort pådrag med räddningstjänst, polis och bärgningsbil på plats. Arbetet med att bärga brandbilen hade precis påbörjats.

Annons