Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bromsa vindkraften!

Tyska energijätten Eon planerar att etablera en industriell vindkraftspark med 28 stycken 200 meter höga vindkraftsverk runt Långholmsberget i Smedjebackens kommun på gränsen till Skinnskattebergs kommun och vandringsleden Bruksleden.

Utbyggnadstakten av industriell vindkraft i Mellansverige är för närvarande hög. Även miljödebattören och vindkraftsförespråkaren Stefan Edman varnar för att kommunerna har för bråttom med att säga ja till nya vindkraftsparker och kritiserar att vindkraftsutbyggnaden går fram för snabbt.

Jag vill skapa förståelse för friluftslivet i skogen runt Långholmsberget:

Långholmsberget med närliggande områden är en hälsobringande rekreationsmiljö både för oss som bor här och turister som vill uppleva det tysta och orörda. Området, som är av riksintresse för aktivt friluftsliv, används regelbundet för fiske, jakt, svampplockning och bär, orientering, camping, paddling, ridning och skidåkning. Folk från närliggande kommuner kommer hit för att åka skidor runt Jeråtjärnen där det även finns skidspår på vintertid, eftersom snön kommer tidigt och stannar sent i området.

Naturturismföretagen tar sina internationella och inhemska turister hit för att uppleva naturen och tystnaden. Nya Naturturismföretag ser möjligheter att etablera sig i området eftersom detta är en fin miljö för rekreation och friluftsliv, fågellivet är rikt och sjöarna kristallklara, här finns möjlighet att höra vargen yla, se en skymt av lo, bäver, älg eller till och med björn.

Även påverkan av tillfartsvägar, ledningsgator etcetera. får enligt min mening oacceptabla följder för naturmiljön inom området.

Jag ifrågasätter inte nyttan av vindkraften utan placeringen av en så här stor anläggning i vildmarken som har stora lokala natur- och friluftsvärden.

Skinnskatteberg

Maria Hjortenstam

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel