Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åklagaren: Misstänkte dubbelmördaren åkte taxi till brottsplatsen utanför Hudiksvall

Artikel 1 av 2
Råbodådet
Visa alla artiklar

20-åringen som sitter anhållen misstänkt för dubbelmordet vid Råbosjön utanför Hudiksvall ska ha klivit ur en taxi några hundra meter från brottsplatsen innan morden, enligt åklagare Christer Sammens.

Annons

Teknisk undersökning av brottsplatsen vid Råbosjön.

Pusselbitarna börjar allt mer falla på plats kring vad som hände vid Råbosjön i torsdags kväll, när en man och en kvinna mördades.

Till Aftonbladet berättar åklagare Christer Sammens att den misstänkte gärningsmannen tog bussen vid 21:10-tiden från Hudiksvall mot Bergsjö. Han har längs vägen klivit av och börjat gå i mörkret.

En taxichaufför som passerade mannen ska därefter ha plockat upp honom.

20-åringen ska ha blivit avsläppt vid infartsvägen 600 meter från platsen där den 71-åriga kvinnan och den 62-årige mannen sedan mördades.

Taxichauffören är en av de personer som har förhörts under helgen och han har bekräftat att han körde 20-åringen till platsen. Det är oklart varför han klev av vid Råbosjön.

– Det finns inga uppgifter på att det var något anmärkningsvärt med honom, säger Christer Sammens till Aftonbladet.

Den misstänkte 20-åringen, som greps i fredags efter att ha sökt vård för skador på Hudiksvalls sjukhus, nekar till brott.

Misstankarna mot honom har dock stärkts sedan han greps, sade Christer Sammens till Hela Hälsingland på lördagen. Andra personer ska eventuellt ha haft kontakt med honom gällande händelsen på torsdagskvällen.

– Jag kan inte exakt beskriva vilka personerna är och varför de förhörs, men det finns personer som eventuellt skulle kunna ha haft kontakt med den nu anhållne om vad som hänt och lite kring det, och som kan belysa vad som kan ha hänt, sade Christer Sammens till Hela Hälsingland då.

I morgon, måndag, måste Christer Sammens ge besked om den misstänkte 20-åringen ska begäras häktad.

Läs mer: Dubbelmordet i Hudiksvall – detta har hänt

Annons