Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödade man i Fagersta – nu döms han för mord i Stockholm

På tisdagen kom domen mot 33-årige Martin Jonsson som misshandlade en 41-årig kvinna till döds i Stockholm.

Annons

Martin Jonsson, 33, döms för mordet på en 41-årig kvinna i Stockholm i somras.

Han döms i Solna tingsrätt till livstids fängelse.

Det var natten mot den 4 juni som den 41-åriga kvinnan misshandlades till döds i en lägenhet i Bromma.

Martin Jonsson överföll henne med sparkar och slag mot huvudet och halsen. Svartsjuka tros vara motivet.

2004 dömdes Martin Jonsson för en grov misshandel av en 30-åring i Fagersta 2004. Två månader efter att 33-åringen dömdes 2005 dog 30-åringen av sina skador.

Läs också: Mordmisstänkt tidigare dömd för grov misshandel i Fagersta

Läs också: Åtal mot mordmisstänkt man

Martin Jonsson erkände att han misshandlat kvinnan men nekade till att han menat att döda henne. Tingsrätten anser däremot att han har handlat med likgiltighetsuppsåt. Det innebär att han borde ha förstått att det våld som han utsatte kvinnan för skulle hon kunna dö av.

Misshandeln ska ha pågått i 13 minuter med ett kortare avbrott. Martin Jonsson utdelade hänsynslöst flera slag och sparkar mot kvinnan när hon låg på golvet. Eftersom hon i det läget var försvarslös anser tingsrätten att Martin Jonsson visat likgiltighet och därför döms han för mord.

I domen beskrivs det larmsamtal som Martin Jonsson ringde SOS där han beskriver att han slagit den 41-åriga kvinnan. Tingsrätten anser att det inte var en förmildrande omständighet.

Det var i februari som den 41-årige kvinnan fick kontakt med Martin Jonsson på sociala medier. De inledde kort därefter en relation som var kantad av flera fall av misshandel. Han hade några månader före de träffades frigivits från ett tidigare fängelsestraff han fått för att ha slagit sin förra flickvän.

Martin Jonsson har dömts för våldsbrott väldigt många gånger. Vilket är vad tingsrätten ordagrant skriver i sin dom.

2001 dömdes han för grov misshandel mot två män och misshandel av ytterligare två män. På grund av att han var så ung dömdes han till sluten ungdomsvård i tre år som han verkställde på Sundbo ungdomshem.

Tre månader efter att han släpptes från Sundbo 2004 gjorde han sig skyldig till en grov misshandel av en 30-årig man i Fagersta 2004. 30-åringen dog två månader efter att hovrätten fastställde domen, då var det försent att ändra den.

Men Martin Jonsson fick då åtta års fängelse, bland annat på grund av att han under sin tid på Sundbo gjort sig skyldig till flera fall av misshandel.

I domen som meddelades av Solna tingsrätt under tisdagen lades ett flertal avsnitt till Martin Jonssons belastningsregister. Han fälls för alla åtalspunkter. Det inkluderar misshandel vid två tillfällen, grov fridskränkning, olaga hot vid två tillfällen, förtal, skadegörelse, narkotikabrott och dopingsbrott.

Annons