Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubblett i snatteri på Coop i Fagersta – kontrollanter grep in

Den sjätte och sjunde oktober var riktiga olycksdagar för snattare i Fagersta. Butikskontrollanter tog fast både en kvinna och en man.

Annons

Den sjätte oktober åkte en kvinna i 30-årsåldern fast på Coop för att ha snott åt sig energidryck för 20 kronor. Dagen därpå var hon tillbaka och tog ett par solglasögon värda 149 kronor. Samma dag, den sjunde oktober, kunde en man i 25-årsåldern gripas efter att ha plockat på sig solglasögon för 447 kronor.

– Då kan man förstå hur många ringa stölder som sker när kontrollanterna inte är på plats, säger Magnus Strömberg, polis i Fagersta.

Han började själv sin bana som butikskontrollant och vittnar om att en snattare kan vara vem som helst. Ung och gammal, man och kvinna, fattig och rik. Narkomaner finns visserligen överrepresenterade, men annars är det omöjligt att säga att vem som begår brottet, berättar Strömberg.

– Ringa stöld, som snatteri numer heter, är otroligt vanligt. Butikerna förlorar stora summor på det, säger Magnus Strömberg.

I snatterifall som rör vuxna kallas inte polisen till platsen. Butiken ringer upp när de haffat en snattare och sedan gör polisen en anmälan utifrån det. När det handlar om barn under 18 år kommer dock polisen alltid till brottsplatsen.

Annons