Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett 30-tal datorer och Ipads stals från Alfaskolan

I lördags kväll stals elektronik från Alfaskolan i Fagersta. Både datorer och Ipads försvann från skolan. Polis kom till platsen, men ingen är gripen.

Annons

Alfaskolan i Fagersta fick besök av någon eller några som stal datorer från skolan.

Vid 21-tiden i lördags den fjärde februari gick larmet på Alfaskolan i Fagersta. Polispatrull kom till platsen tillsammans vaktmästare. De kunde konstatera att någon brutit upp ett fönster som ska ha varit olåst.

Till en början var det oklart hur mycket som stulits, men nu har skolan i polisanmälan angett att den/de som brutit sig in på skolan fock med sig 18 stycken bärbara datorer och 14 stycken appelpekdatorer.

Polisen har inga misstänkta. Om det här har samband med stölderna från Klockarbergsskolan i Skinnskatteberg där det för drygt en vecka sedan stals 20 datorer är oklart.

– Det är inte ett prioriterat ärende hos oss och vi är underbemannade. Jag kan konstatera att skoldatorer är åtråvärda och att de försvinner, säger kriminalinspektör Lars-Göran Backström.

Han ber de som vet något om stölderna eller har gjort någon iakttagelse vid stölderna att kontakta polisen på telefon 114 14.

Annons