Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagerstabo sålde bil på Blocket – lurades av storbedragare

Bedragaren tog kontakt med bilsäljare på Blocket och berättade att han redan hade en köpare för bilen. Han skulle förmedla köpet.

Annons

Fagerstabon kräver nu bedragaren på 215 000 kronor i skadestånd eller, i andra hand, ett belopp motsvarande bilens marknadsvärde vid tiden för brottet.

Fagerstabon är en av tio som lurats på sin bil. Nu har bedragaren dömts till fängelse i ett år.

Samtliga som lurats på sin bil har berättat att de lagt ut annonser om försäljning av bil på Blocket.

En tid därefter kontaktades de av en man som uppgett sig vara från ett företag och som erbjudit sig att förmedla försäljningen av bilen. Flera målsägande har även berättat att den som kontaktat dem uppgett att företaget redan hade en tilltänkt köpare av målsägandens bil.

Bedragaren förnekar brott. Han har inte vilselett någon av målsägandena att lämna ifrån sig sina bilar för att ta hand om betalningen för bilarna och han har inte heller agerat så för någon annans räkning, säger han. Han var anställd i ett företag och hade fått instruktioner från sin arbetsgivare.

Det visade sig dock att bedragaren som uppträtt under falskt namn också var VD och styrelseledamot för företaget han använde för att skriva över bilarna till.

Solna tingsrätt dömde bedragaren för tio fall av grovt bedrägeri, vilket gav ett års fängelse.

För våra Plus-kunder: Historien om Västerås första taxi – en automobildroska som inte gick att lita på

För våra Plus-kunder: Årets Fagerstabo blev två engagerade kvinnor

Annons