Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem män åtalas för rånförsök mot trafikskola i Norberg

Maskerade och försedda med kniv, hammare och ett pistolliknande föremål försökte tre män råna trafikskolan i Norberg. Nu åtalas de för rånförsök, tillsammans med ytterligare en ung man som agerade chaufför.

Annons

Den 31 oktober försökte flera män råna trafikskolan i Norberg. Nu åtalas fyra av männen i åldrarna 17-19 år för försök till rån. Tre av dem misstänks ha utfört själva rånförsöket, iklädda masker och försedda med kniv, hammare och ett pistolliknande föremål. De uppmanade personalen att sätta sig ned och slog en av dem på armen. Två av dem erkänner brott. En fjärde agerade chaufför och hade försett dem med vapen. Ytterligare en 18-årig man åtalas för medhjälp till rån eftersom han misstänks ha medverkat under planeringen och dessutom förvarat mobiltelefoner och kläder åt de andra som han väntade med i en planerad återsamlingslokal.

Läs också: Polisen grep två rånare efter biljakt – de krockade mot ett staket

En av männen, en 18-åring som agerade chaufför, åtalas även för olaga hot, skadegörelse, ringa narkotikabrott, rattfylleri, olovlig körning och vårdslöshet i trafik.

Läs också: Ytterligare två anhållna efter rånet i Norberg

Rånförsöket orsakade ett stort pådrag den 31 oktober. De tre männen fick inte med sig några pengar och lämnade platsen flyendes. En polisjakt inleddes och en knapp timme senare greps två av rånarna. En tredje person greps två dagar senare – och ytterligare två greps den 10 november.

Se även: Trafikskolechefen om rånförsöket i Norberg: "Fattade inte att det var ett rånförsök"

Annons