Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera brott i norra länsdelarna – polisen misstänker samband

Polisen genomförde husrannsakan på Löjtnantsgården i Norberg efter lunch för att säkra spår och gods. Indikationer finns som pekar på att flera skadegörelser och inbrott kan ha ett samband med inbrottet i telefonbutiken TC Phone i Fagersta.

Annons

Fagersta-posten sände live om händelsen och fick bland annat en intervju med ägaren till telefonbutiken som utsattes för inbrottet.

Polisen genomförde under tisdagen husrannsakan på Löjtnantsgården i Norberg.

Under natten har det skett inbrott och skadegörelser på flera ställen i Norberg. Vid ett företag på Trundhemsvägen har någon brutit sig in i ett garage. I Spännarhyttan har flera bilar blivit vandaliserade.

På Svarvargatan har det varit inbrott i en bil och polisen tror att det handlar om ett försök att stjäla bilen. På samtliga platser har polisen säkrat spår.

– Sen har vi haft ett inbrott i telefonbutiken i Fagersta i natt. Vi har indikationer på att det hör ihop med det som har hänt i Norberg, säger Lars-Göran Backström, på Fagerstapolisen.

– Det har varit skadegörelser och inbrott och en utbrunnen bil imorse och det finns indikationer på att de hör samman och pekar mot några ungdomar. Det är för tidigt att säga säkert och polisen gör husrannsakan för att efterforska bevis och säkra gods som kan komma från brotten, säger Lars-Göran Backström.

Det är på Löjtnantsgården HVB som husrannsakningarna har gjorts mot tre misstänkta pojkar på boendet. Polisen har setts komma ut bärande på kassar.

Vet du om man gjort några gripanden?

– I det här fallet har diriktiv utgått om att inte göra gripande då det handlar om ungdomar. Vi kommer försöka säkra bevis och leta gods, säger Lars-Göran Backström.

De flesta brotten är i Norberg men ni tror att de tagit sig till Fagersta för inbrottet på telefonbutiken?

– Jag vill inte säga hur och varför vi tror det. Men det fanns indikationer på att det kunde vara på det viset och på de grunderna fattade jag beslutet att följa upp det här. Sen får vi se vad det blir utav det men polisarbetet fortsätter. Sedan får vi sammanställa det vi hittar i dag med brottsplatsprotokollen och se vad man får fram.

Polisen genomförde under tisdagen husrannsakan på Löjtnantsgården i Norberg.