Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Husägare på sin vakt efter villainbrott i Norberg: "Jag lämnar inte huset olåst längre"

Knappt tio minuter efter att Ingemar Karlsson sluta jobbet gick huslarmet. Tjuvarna hann ändå genomsöka sovrummet och ta en guldklocka.

Annons

Två till villainbrott skedde under tisdagskvällen i Norberg. Ingemar Karlsson på stålgatan fick inbrott. Genom att dra fram en lastpall och knacka hål på fönstret kunde tjuvarna ta sig in i huset.

– De har gått in och sprungit upp rotat i sovrummet och sedan sprungit ut igen. Larmet har tjutit men det har de inte brytt sig i, säger Ingemar Karlsson.

– Lite otryggt känns det efter det som hänt.

En pall som används till pellets släpades fram till fönstret. På den kunde tjuvarna stå, knacka hål på fönstret och öppna det för att sedan klättra in.

Anna Lindgren som bor en bit ner på gatan känner sig inte mer orolig. Hon har ett par hundar som har koll och hon är hemma om dagarna.

– Men jag och min man diskuterade det igår kväll: hur ska man bete sig om någon försöker göra inbrott när man är hemma? Det är inte otänkbart att det inträffar, säger Anna Lindgren.

– Jag är inte mer orolig men det har blivit otryggt. Jag lämnar inte huset olåst längre. Jag tittar till en extra gång runtom för grannarnas skull och säger till om jag lämnar huset.

Ingemar Karlsson tror att tjuvarna använt sig av en pinne eller liknande för att öppna fönstret.

Polisen har gjort teknisk undersökning och vill ha in tips om en röd Seat toledo som observerades vid Gulsparvsvägen under tisdagskvällen.

– Vi jobbar med att följa upp det. Det bästa är att ta dem på bar eller färsk gärning där man stoppar dem med gods från brotten. Är det så att tjuvarna hinner lämna och det kommer uppgifter sen är det ganska svårt. Man behöver binda dem till platsen och den tekniska undersökningen är väldigt mycket, säger Lars-Göran Backström, på Fagerstapolisen.

Om de två inbrotten under tisdagskvällen har ett samband med de tre rånen som inträffade den 13 september kan inte polisen säga. Men polisen är på tå inför eventuella nya inbrott.

– Alla patruller är uppdaterade på att det har varit mycket inbrott och det finns på agendan i helgordrar att man är uppmärksam. Men sen är det för tidigt att säga att det finns nått samband mellan de här villorna. Det är väldigt lite iakttagelser runt de här inbrotten