Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna stal kontanter från patienter på sjukhuset

En kvinna i 30-årsåldern åtalas för grov stöld. Den 3 januari stal hon pengar från två personer som var inlagda på Bergslagssjukhuset.

Annons

Den 3 januari i år stal en kvinna kontanter, 300 respektive 890 kronor, från två personer som var inlagda på Bergslagssjukhuset i Fagersta.

Kvinnan var anställd på sjukhuset. Hon erkänner brott men minns inte det ena tillgreppet.

Patienterna delade rum. En av dem såg att en kvinna i sjukhuspersonalen tittade bland tillhörigheterna till patienten i sängen bredvid medan denne hade lämnat rummet. Hon gick sedan till den andre patienten och frågade om han hade pengar i sin låda. I förhör har han berättat hur hon tog upp plånboken och ställde sig bakom hans rygg, innan hon lade tillbaka den och uppmanade honom att låsa in den. Därefter gick patienten för att äta mat. När han kom tillbaka upptäckte han att plånboken var tom på pengar.

Pengarna återfanns senare undangömda på en personaltoalett. Patienterna kunde återfå dem samma dag, enligt förundersökningen.

Den anställda kvinnan erkände brottet först två dagar senare och sade då att det var första gången som hon stal. Enligt enhetschefens uppgifter ska avdelningen ha satt in nya rutiner som innebär att alla patienter ska låsa in värdesaker. Kvinnan är inte längre anställd vid sjukhuset.

Ytterligare två incidenter har skett på sjukhuset tidigare – en gång i somras, då en större summa stals från en patient, och en gång i höstas då en plånbok försvann. Det finns dock inga uppgifter om det är samma gärningsman.

Läs också: Kontanter stulna ur plånbok på Bergslagssjukhuset

Annons