Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man anhölls för övergrepp mot förskolebarn – inte längre misstänkt

Den man i 30-årsåldern som tidigare varit misstänkt för att ha begått övergrepp mot ett barn på en förskola i länet släpptes i förra veckan på fri fot. Nu har misstankarna mot honom avskrivits helt.
– Det föreligger inte någon misstanke i nuläget om att ett brott ägt rum, säger åklagare Eva Uggla.

Annons

Mannen greps och anhölls i början av april sedan det uppkommit misstankar om att han hade gjort sig skyldig till grov våldtäkt mot barn på en förskola. Han anhölls som skäligen misstänkt - vilket är den lägre misstankegraden, och nu har misstankarna mot honom avskrivits helt, efter beslut från åklagare på torsdagen.

– Vi har i utredningen inte kunnat visa att han är misstänkt längre, han är helt avförd från misstankarna, säger Eva Uggla.

Det finns heller ingen annan som är misstänkt för brott i ärendet. Mycket tyder på att det inte har begåtts något brott.

– Utredningen har visat att det inte föreligger någon misstanke i nuläget om att ett brott har ägt rum på den aktuella förskolan, säger Eva Uggla.

Polis och åklagare har hela tiden varit mycket förtegen kring detaljer i utredningen. Enligt Eva Uggla kommer dock utredningen att fortgå.

Annons