Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt för guldkuppen i Arboga släppt i brist på bevis – nu inväntar polisen analyssvaren

Artikel 2 av 4
Guldstölden i Arboga
Visa alla artiklar

Polisen har inte kunnat binda någon misstänkt till stölden hos en guldsmed i Arboga för drygt två veckor sedan. En person har hörts och nu väntar man på analyssvar.

Annons

Stölden hos Bergmans guld i Arboga för två veckor sedan har ännu inte klarats upp. Polisens utredare Erik Vikman berättar för Bbl/AT att man haft en person inne på förhör, men att han släppts eftersom man inte kunnat styrka skälig misstanke, vilket krävs för ett anhållande.

– Det innebär att vi just nu har stora förhoppningar på analyserna av den tekniska bevisning vi säkrade både inne i butiken och ute på gatan, där en av förövarna ju fälldes av ett vittne, säger Vikman.

Det är från två av förövarna som polisen hittils lyckats säkra spår där man hoppas att Nationellt forensiskt centrum, NFC, ska kunna fastställa DNA och därmed knyta gärningsmännen till brottsplatsen.

– Har man sedan två stycken så brukar det inte vara några problem att få tag i den tredje, säger Erik Vikman till Bbl/AT.

När det gäller den övriga bevisningen, så meddelar spaningsledaren att efterlysningarna i tidningen givit resultat.

– Vi har ett vittne som trätt fram och som har sett en av gärningsmännen utan maskering precis innan kuppen, berättar Erik Vikman.

Den tekniska bevisningen kommer enligt preliminära löften från NFC att vara klara runt den 1 januari. Fram till dess kommer polisen att forstätta analysera vittnesmål samt att studera material från de övervakningskameror som fanns inne i guldsmedsbutiken.

En person som misstänks för inblandning i guldstölden i Arboga har förhörts av polisen men släppts eftersom man inte haft tillräckliga misstankar för ett anhållande.