Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motivet klarnar – offer och gärningsman kände varandra

Artikel 6 av 12
Knivdådet på Östermalmsgatan
Visa alla artiklar

Den avlidne mannen var på fest i en lägenhet på adressen där han hittades i söndags morse. Även gärningsmannen ska ha varit där. "Det finns en förhistoria" säger Bengt Nordlöf, chef för polisens rotel för grova brott.

Annons

Under måndagen var det fortfarande avspärrat utanför den lägenhet som polisen har satt i samband med det misstänkta mordet på en 30-årig västeråsare under söndagsmorgonen.

– Vi har en motivbild som vi arbetar ifrån, bekräftar Bengt Nordlöf.

Den mördade 30-årige mannen och den 20-årige misstänkte mördaren ska ha haft en historia bakåt, och alltså inte bara stött på varandra på festen.

Mannen hittades 8.40 på morgonen, pågick festen så länge?

– Beror ju på vad man menar med fest, om det är att personer fortfarande dröjer sig kvar. Än har vi inte en fullständig bild av vad som hände.

Mycket är ännu oklart kring omständigheterna när en 30-årig västeråsare hittades mördad i en trappuppgång på Östermalmsgatan i söndags morse.

Polisen söker nu ytterligare vittnen som kan ha sett eller hört något som kan sättas i samband med mordet.

- Vi vill undersöka vad som hände på kvällen, natten och under morgonen. Både vad de båda männen har gjort och var de varit, men även andra personer som har befunnit sig i området, säger Bengt Nordlöf.

Kommissarie Johan Håvedal på Västmanlandspolisens rotel för grova brott, ansvarar för utredningen som leds av kammaråklagare Carl-Johan Norström.

Under måndagen ska ett första förhör hållas med den misstänkte gärningsmannen.

Läs mer: Mördade 30-åringen ringde hem – 20 minuter senare hittades han död

Hur ställer han sig till anklagelserna?

Jag vill inte uttala mig om det, säger Håvedal.

Under måndagen fortsätter polisen med dörrknackning i området, och de är fortsatt intresserade av vittnesuppgifter som kan sättas i samband med brottet.

Den tekniska undersökningen är inte klar och fortsätter också den under måndagen.

Är ni på den misstänkta mordplatsen?

– Vi fortsätter med teknisk undersökning där vi anser att vi behöver göra det. Exakt var vill vi inte säga, säger Anders Hedström, presstalesperson för polisen i Västmanland.

Advokat Peter Lindström har utsetts till försvarare till den 20-årige mordmisstänkte mannen.

– Jag träffade honom i går, men kan inte säga mer just nu, säger han.

VLT har pratat med flera av personerna som bor i trappuppgången och de har inte sett så mycket av händelsen. Men alla känner obehag efter det som hänt.

– Jag vaknade av att polisen stod utanför dörren. Sen skulle vi gå ut lite senare och då såg vi spår av blod i trappuppgången. Mitt barn började gråta och har haft svårt att sova. Vi är rädda, det här är inte lätt för någon, säger en av grannarna.

Annons