Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen har gripit den tredje misstänkte Norbergsrånaren

Vid 15-tiden på onsdagen kunde polisen gripa den tredje mannen som misstänks för rånförsöket i Norberg i måndags.

Annons

Polisen har ännu inte lämnat ut uppgifterna hur gripandet gick till, men klart är att den 19-årige mannen greps vid 15-tiden på onsdagen och att han därefter fördes till Polishuset i Västerås, där han nu sitter anhållen tillsammans med sina två förmodade kumpaner, två 18-åringar.

Läs mer: Polisen grep två rånare efter biljakt.

Trion är misstänkta för att strax före klockan 17 i måndags eftermiddag ha försökt råna Trafikskolan i Norberg. Två av dem ska ha trängt sig in i lokalen och hotat personalen med både kniv och pistol, medan den tredje ska ha väntat utanför.

Läs mer: "Jag fattade inte att det var ett rånförsök".

Personalen lyckades sedan – trots att rånarna var beväpnade och att den ene höll en pistol riktad mot trafikskolechefens ansikte – mota ut rånarna pch sprang sedan efter dem medan de flydde bort över en parkering och försvann i skymningen, svartklädda som de var.

Polisen larmades och de var på plats efter tio minuter och kunde efter en timmes letande gripa två av männen sedan de efter en kortare biljakt kört av vägen i den stulna bil de färdades i och krockade mot ett staket.

Den tredje missänkta rånaren satt inte i bilen utan har hållit sig gömd till onsdagseftermiddagen då alltså även han greps.

De två första gripna och sedan två dagar anhållna 18-åringarna kan sitta anhållna i maximalt 96 timmar innan de antingen måste häktas eller släppas på fri fot. Åklagaren måste senast under torsdagsförmiddagen lämna in en begäran om häktning hos Västmanlands tingsrätt – eller släppa de bägge männen.

-------------------------------------------

Nu har FP:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare – och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera FP:s nya app här.

Annons