Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skotten mot polismannens villa: Häktade 20-åringen släppt på fri fot

Artikel 16 av 34
Skottlossningen mot polismannen och hans familj
Visa alla artiklar

20-åringen, som misstänks för skottlossningen mot en polisbostad i Västerås, släpptes på tisdagskvällen på fri fot. Onsdagens tilltänkta häktningsförhandling blir därmed inte av.

Annons

– Jag är inte förvånad med tanke på vad polis och åklagare presenterat i ärendet, kommenterar 20-åringens försvarare, advokat Per Svedlund.

20-åringen greps redan knappt elva timmar efter skottlossningen och häktades i onsdags skäligen misstänkt för skottlossningen.

– Jag medverkade på ett förhör på häktet i Sollentuna på tisdagskvällen och efter förhöret meddelade åklagaren att han skulle släppas på fri fot, kommenterar Per Svedlund.

VLT har sökt förundersökningsledaren, kammaråklagare Birgitta Fernlund i Gävle, för en kommenterar till beslutet att släppa 20-åringen fri utan att hon svarat.

I ett pressmeddelande från åklagarmyndigheten lämnar åklagaren följade uppgifter: "Mannen var häktad som skäligen misstänkt och utredningen har inte lett fram till att brottsmisstankarna stärkts så att han kan begäras häktad på sannolika skäl. Kammaråklagare Birgitta Fernlund har därför hävt häktningen den 7 november. Brottsmisstanken mot mannen har inte lagts ned, utan förundersökningen fortsätter."

Det var natten till lördag 28 oktober som en villa på Hagaberg besköts med ett 20-tal skott från ett automatvapen. Familjen, där pappan är polisbefäl, låg och sov på övervåningen och klarade sig utan att bli träffade.

Redan på lördagseftermiddagen hämtades 20-åringen till förhör av tungt beväpnad polis. Han anhölls senare på kvällen av jourhavande åklagare.

En polisman och hans familj utsattes för ett mordförsök genom skjutning med 20-talet skott  natten till lördag i Västerås.

Per Svedlund, advokat. Arkivbild

Annons