Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Smågangsters från Västmanland" omhändertagna i Örebro efter polisjakt och pistolhot

Plötsligt mitt i natten hoppade en okänd person fram och stoppade en taxichaufför på rull i Örebro. En polisjakt tog sedan vid och slutade med att tre "smågangsters från Västmanland" omhändertogs efter slagsmål vid Centralstationen i Örebro.

Annons

Den händelsen inträffade strax före klockan tre natten mot fredag. Taxichauffören körde på Osmundgatan i Holmens industriområde när en okänd person stegade fram i vägbanan och stoppade honom.

– När taxichauffören klev ur sitt fordon dök ytterligare en person upp och hotade honom till livet med pistol, säger Kenneth Johannesson, länsvakthavande befäl vid polisen i Örebro.

Den händelsen inträffade på Holmens industriområde och Osmundgatan.

Flera polispatruller jagar personerna som stoppade och hotade en ensam taxichaufför till livet.

Därefter kom en tredje person fram ur skuggorna och försökte få personen med pistol att lugna ner sig. Under tiden lyckades taxichauffören backa och sätta sig i bilen och köra därifrån. Fysiskt oskadad men ordentligt skärrad.

Polisen tog händelsen på största allvar och tre patruller, samt hund, kopplades in på fallet. När ett larm kom om slagsmål vid Centralstationen i Örebro kunde polisen omhänderta tre personer i 20-årsåldern, två män och en kvinna.

– De var alla berusade när vi omhändertog dem. Det handlar om smågangsters från Västmanland som fördrivit tiden i Örebro med småbrott, berättar Kenneth Johannesson.

Pistolen som taxichauffören rapporterat, har polisen ännu inte hittat. De andra brotten som trion sysselsatt sig med är snatteri av öl vid Eurostop och slagsmål vid centralstationen.

– Slagsmålet verkar vara en inbördes historia, säger Kenneth Johannesson.

Nu väntar förhör när trion nyktrat till.

Annons