Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två män flydde till skogs från falskskyltad bil – polisen hittade en av dem

Två män valde att inte fly. Männen hade kört en falskskyltad bil.

Annons

Det är en rörig historia som börjar vid midnatt i Skinnskatteberg. Polisen får ett larm om fyra män som uppehöll sig vid en stor bil på kundparkeringen utanför ICA Berghallen. Det som fick allmänheten att reagera var att männen rörde sig ut och in i bilen.

Människor började misstänka att det var något som inte stod rätt till och larmade polis. En av männen lämnar platsen och övriga tre körde bort från parkeringen med släckta lysen.

När polisen kom fram var bilen borta och man började söka i området. Dock utan resultat och lämnade efter en stund platsen.

– 01.35 ringer någon återigen från parkeringen och uppger att bilen kommit tillbaka. Men nu med fyra andra personer, säger Ann-Charlotte Israelsson, LKC-befäl Västerås.

Återigen kör bilen från platsen med släckta lysen. Den här gången ut på länsväg 661. Polisen har då fått uppgifter om bilens registreringsnummer.

Polispatrullen som kommer från Fagersta får kontakt med bilen. som då kört in på vägen mot Darsbo. När patrullen kommer fram så flyr två eller tre personer in i skogen. Kvar på platsen fanns två män, 49 år och 35 år som identifieras av polispatrullen.

Polisen hittar en 59-årig man som flydde till skogs. Han misstänktes vara påverkad av narkotika och fick följa med för provtagning.

– Bilen som männen färdades i hade skyltas om. I bilen hittades en yxa och knivar. Vem som kört bilen är okänt. En anmälan om brott mot knivlagen och märkesförfalskning har upprättats.

35-åringen är misstänkt för ringa narkotikabrott. 49-åringen ägde bilen och varför bilen var falskskyltat är oklart. Männen greps inte.

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här

■ ■ För mer nyheter om Skinnskatteberg, klicka här

Arkivbild

Annons