Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vittnet till misstänkta mordförsöket berättar: "De försökte köra över mig"

Två personer knivhöggs inne på krogen Interpool i Gävle strax efter midnatt. När ett vittne följde efter de misstänkta gärningsmännen blev han själv misshandlad med batong och påkörd av en bil.
– De försökte köra över mig, berättar vittnet.

Annons

Tre män sitter anhållna misstänkta för mordförsök inne på Interpool i Gävle. Två gäster blev kring midnatt knivhuggna då de ingrep i ett bråk mellan tre män och personal.

LÄS MER: Misstänkt mordförsök på Interpool i natt – två personer knivhöggs

När männen sedan lämnade lokalen följde ett vittne efter för att notera registreringnumret på männens bil – och blev själv påkörd och misshandlad.

– Jag ser att de gör något mot marken, torkar av något eller så, och hoppar in en bil. När de ser mig vid Cheers hoppar en person ut med batong en annan med kniv. Jag skrek att det var omoget och backar, men den ena personen kommer ikapp och slår mig med batongen över nacken och ansiktet, berättar vittnet för Arbetarbladet.

Han var på Interpool med ett par vänner och drack öl när vännerna plötsligt sa att två personer blivit knivhuggna. Han satt själv med ryggen mot bråket och såg därför inte vad som hände inne på krogen.

Efter att han misshandlades med batong ute på gatan ska den tredje personen som satt kvar i bilen försökt köra över honom. Han träffades, men tog sig emot på motorhuven och hann hoppa åt sidan.

– Bilen kör då in i väggen på Cheers och jag hör att någon ruta går sönder och jag skär mig i handen. Jag vänder mig då om och springer runt kvarteret och bort till Konsum, men bilen kommer i kapp. De öppnar en bildörr och när jag skriker att polisen kommer kör bilen därifrån, med polisen efter sig, säger vittnet.

Han berättar att han inte tänkte så mycket under jakten utan försökte hålla sig lugn.

– Jag ville se till så att polisen skulle få något att gå på, sedan blev det instinktivt att bara komma undan. Det gick så otroligt fort. Därefter var det bara att gå in på Interpool igen och försöka lugna ner mig och bli omplåstrad.

Personerna som blivit knivhuggna var då kvar inne på krogen, men fördes strax därefter akut med ambulans till sjukhus. De misstänkta gärningsmännen kunde gripas efter att ha sladdat in i en trottoar och fått stopp på bilen.

Enligt uppgifter till Arbetarbladet kan de misstänkta männen knytas till det kriminella mc-gänget Bandidos.

– Det snackades där inne om att de skulle haft västar på sig och att folk snackade om att de skulle vara Bandidos, men jag vet inte om det är sant eller om folk bara drog i gång det. Jag såg inte om de hade västar på sig när de jagade mig, berättar vittnet.

Under tisdagen har han tagit det lugnt. Det smärtar fortfarande i nacken och han har mindre skärsår i handen.

– Det är viktigt att ställa upp och sätta dit de jävlarna, man blir ju sur när man får höra om situationer när ingen har ställt upp. Det fanns en fara för mig men jag var aldrig rädd, jag var så adrenalinfylld, säger han.

De tre männen, som är födda 1986, 1966 och 1993, anhölls av jouråklagaren efter förhör. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

Annons