Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VLT-journalist på plats vid skottdramat på flygplatsen i USA: "Det utbröt panik"

VLT-journalisten Jonas Löfvenberg var på flygplatsen i Fort Lauderdale när en man började skjuta vilt omkring sig. Han berättar att folk greps av panik. "Folk började springa och skrika", säger han.

Annons

Fem döda och flera skadade i en skottlossning på flygplatsen Fort Lauderdale International A irport under fredagskvällen. En misstänkt skytt är gripen.

Journalisten Jonas Löfvenberg arbetade fram till jul på VLT. Han och hans flickvän var på semester på väg till Mexiko när de befann sig på flygplatsen Fort Lauderdale International Airport i Florida.

Jonas Löfvenberg berättar för VLT att de befann sig i terminal 3 medan skottlossningen ägde rum i terminal 2. De hade precis ätit och skulle röra sig mot gaten när det hördes ett utrop om ett "ongoing event" som påverkade all aktivitet på flygplatsen.

– Jag pratade med en flygplatspolis som sa helt lugnt att "there's been shooting", men att det var avklarat och att allt var lugnt.

Jonas Löfvenberg berättar att passagerarna sedan pratade med varandra och hjälpte varandra att kontakta anhöriga. När de sedan skulle röra sig mot gaten utbröt av någon anledning panik.

– Folk började springa och skrika och jag och min flickvän tog skydd, säger han.

Bild från evakueringen efter skjutningen vid flygplatsen i Fort Lauderdale, Florida, USA.

Det är oklart vad som orsakade den senare paniken. Jonas Löfvenberg tror att det bara rör sig om ett missförstånd. Han och de andra passagerarna fick sedan gå ut på flygplatsens landningsbana och vänta till situationen ansågs vara under kontroll. Han har fått berättat att polisen även har sprängt en misstänkt väska på flygplatsen.

– Jag har inte sett någon allvarligt skadad, men det var mycket ambulanser på plats och många tungt beväpnade poliser, säger han.

Flygplatsen Fort Lauderdale är just nu stängd. När VLT ringer upp Jonas Löfvenberg befinner han sig i en bil på väg till en annan flygplats, i Orlando, där han och flickvännen ska fortsätta sin resa.

– Vi har kört i fyra timmar. Våra väskor är kvar på flygplatsen, så det måste vi lösa på något sätt, säger han.

Läs även: Skottlossning på flygplats i Florida – flera personer skjutna

Annons