Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bruksderby väntar i kväll

”Vi har bra koll på dem, de har kört samma spelsystem länge nu”.

Annons
Samuel Jansson i Per-Ols ställs i kväll mot gamla lagkamrater.

Förlust senast mot IBK Köping. Men i kväll har Per-Ols IBF chans att ta nya viktiga poäng.

– Det här är häftigt, vårt enda riktiga derby, ett ”bruksderby”, säger assisterande tränaren Per Johansson inför matchen mot Surahammars IBF.

Det är många år sedan det bjöds på innebandyderby i Fagerstahallen på en serienivå som administreras av Svenska innebandyförbundet.

– Jag törs faktiskt inte säga hur länge sedan det var. Det kan ha varit på den tiden när Västanfors/Kolarbyn United fanns, säger Per Johansson.

– I så fall skulle det ha varit i slutet på 1990-talet eller i början av 2000-talet.

Men nu finns chans till ett riktigt hett derby. Sura är ett etablerat division 1-lag, som dessutom flera av spelarna i Per-Ols representerat tidigare. Daniel Snickars, Eric Hult och Samuel Jansson har lirat för Sura.

– Fast det är nog fem säsonger sedan. Men jag känner igen flertalet spelare i laget, och just därför har längat efter att få möta Sura, säger Samuel Jansson.

– Vi har bra koll på hur Sura spelar. De har kört med samma spelsystem länge. Och vi har anpassat träningarna nu för att kunna möta det.

Per-Ols har i flera matcher haft svårt att komma i gång. Många förstaperioder har slutat med underläge.

– Det är något som vi jobbar med. Inför matchen mot Sura ska vi testa lite nytt på uppvärmningen. Första kvarten av flera matcher har inte varit bra. Och på den här nivån måste man göra så få misstag som möjlighet, säger Samuel Jansson.

– Som senast mot Köping, de avgjorde ju mer eller mindre matchen med 3–0 i första perioden.

Aktuell tabell finns här

Annons