Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Butiksägare efterlyser rondell i olyckskorsning

Ett av Trafikverkets förslag innebär att butiken i Oti-korsningen skulle förlora sin infart vid väg 68.
– Det vore förödande för mig, säger butiksägaren Per-Ola Schilström.

Fagersta. Oti-korsningen ska bli säkrare och därför har Trafikverket gjort en förstudie med förslag om hur den ska byggas om. För att undvika att trafikanter tar en genväg över butikens tomt, vill Trafikverket att det byggs in- och utfarter dit. Det tycker butiksägaren Per-Ola Schilström är en bra idé. Däremot gillar han inte Trafikverkets förslag som innebär att infart till hans butik ska kunna ske endast via väg 250.

– Det vore förödande för mig. Då kan man lika gärna klappa igen butiken, säger Per-Ola Schilström.

Han tror dessutom att det skulle kunna medföra större trafikstockningar på vägen från Köping. Han påpekar också att det största problemet inte ligger i butiksområdet, utan i den olycksdrabbade korsningen.

– Jag tror inte att det hjälper med stopplikt. Det enda som skulle hjälpa är en rondell, tror Per-Ola Schilström.

Fram till i slutet av januari kan allmänheten lämna synpunkter på Trafikverkets förstudie, något som Per-Ola Schilström kommer att göra.

I Trafikverkets förstudie pekas alternativ ett, som bland annat innehåller en sänkning av hastigheten till 40 kilometer i timmen, ut som det alternativ som uppfyller Trafikverkets mål bäst.

Lina Svalbro