Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carin Götblad vill flytta söderut – hoppas bli regionpolischef för södra Sverige

Carin Götblad, chef för polisens region Mitt, vill lämna Mellansverige för att i stället bli högsta chef för polisregion Syd när jobbet nu blir ledigt.

Annons

Carin Götblad, Regionpolischef för region Mitt.

Den nuvarande regionpolischefen i område Syd, Klas Friberg, slutar inom kort. Fem andra polischefer tävlar om att få ta hans plats, skriver SVT Västmanland, däribland Carin Götblad.

”Jag är bra på att få duktiga människor att vilja jobba med mig. Mitt uppdrag i region Mitt är både roligt och stimulerande. Men det till trots så skulle jag tycka det vore mycket roligt och stimulerande att tillsammans med medarbetarna och de fackliga företrädarna i Syd arbeta med storstadsfrågor och de stora utmaningar som Syd har”, skriver Carin Götblad i sin ansökan, enligt Sydsvenska Dagbladet som gjort en kartläggning av de fem sökande.

De andra sökande till chefsjobbet i region Syd, som omfattar Skåne, Blekinge, Kalmar och Kronobergs län, är: Tomas Rosbenberg, chef i Sydvästra Götaland, Carina Persson, chef för region Väst, Jarl Holmström, nuvarande andreman för region Syd, och Åsa Palmqvist, näst högsta chef i region Bergslagen.

SVT Västmanland skriver att Götblad i sin ansökan framhåller sina egenskaper som "en trygg och tålig person", att hon är en "drivande chef" och att hon tycker att "det är givande att regelbundet arbeta några pass ute på fältet med den vanliga polisen.

Vem som får jobbet avgörs av rikspolischef Dan Eliasson.

Annons