Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carlberg fruktar katastrof

Fagersta AIK:s pensionerade lagkapten Stefan Carlberg ger nu sin syn på den nya serieindelningen. Och han fruktar halvt en katastrof för laget.

I dagarna stod det klart att FAIK får helt nytt motstånd i höst. Laget är flyttat från division Västra A till division 2 Västra B. Lagen som ingår i serien är främst från Värmland – och det är det som kan bli tungt för FAIK.

– Det är inte en katastrof, men nästan. Det är absolut en tuffare serie, och framför allt är det resorna jag tänker på. Det är lite skillnad att åka till Avesta jämfört med Sunne, säger Stefan Carlberg.

Carlberg har tidigare deklarerat att han inte kommer att spela vidare i FAIK i höst. Ändå har ledningen länge hoppats på att han ska ångra sig och snöra på sig skridskorna när det är dags.

Men det kan ledningen nu glömma.

– Garanterat, så är det. Det kommer aldrig att fungera för min del, det tar för mycket tid.

Finns det andra spelare som tänker som du, tror du?

– Vid första tanken tror jag att de kan tänka så. Men när det kommer till kritan i höst tror och hoppas jag att de ställer upp. Jag hoppas inte att det här (den nya serieindelningen) har någon betydelse, säger Carlberg.

Den serie och de lag FAIK ska möta i höst har de mött förut. För fem år sedan spelade FAIK mot i princip exakt samma motstånd. Då lyckades laget bra sportsligt, och det tror inte Carlberg ska vara något problem den här gången heller. Men det finns andra aspekter som kan bli förödande för laget.

– Det är det ekonomiska också. Det är en stor kostnadsfråga med långa bussresor. Det är så mycket runt omkring som man inte tänker på som kan bli mycket sämre nu.

Lägg där till att FAIK fortfarande inte har kontrakterat så många spelare till säsongen. Om det vill sig illa kan de spelare som fortfarande tvekar om en fortsättning i höst i stället välja spel i ett lag där det innebär kortare resor till bortamatcher.

FP har sökt FAIK:s ledning för en kommentar.