Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Charlotte Kallas glädjebesked – kommer att köra världscuppremiären

En förkyld Charlotte Kalla missade svenskpremiären i längdskidor.
Men till helgens världscuppremiär i Ruka, Finland, kommer en frisk och förväntansfull Kalla.
– Vi vet inte hur förkylningen påverkar, men jag tycker det ser ganska bra ut, säger läkaren Magnus Ingesson.

Annons

Läs också: Efter sjukdomsbesvären – stjärnorna tillbaka till världscuppremiären

Charlotte Kalla lämnar glädjebesked.

Säsongsöppningen i Bruksvallarna skulle bli ett första kvitto på Charlotte Kallas privata satsning inför den kommande vintern.Men besked om hennes tävlingsstatus får vänta till på söndag, då en klassisk mil står på programmet för damerna i världscuppremiären.

Kallas tränare sedan många år, Magnus Ingesson, känner sig dock trygg.

– Vi vet inte hur förkylningen påverkar, men jag tycker det ser ganska bra ut, säger han till TT.

Läs också: Efter sjukdomen – Kalla berättar om problemfyllda försäsongen, hälsoläget och när hon kan vara tillbaka: "Är hoppfull"

Kalla har tränat sedan i söndags, var på skidor då och i måndags, medan det blev löpträning hemma i ett snöfattigt Sundsvall på tisdagen.

När tävlingssäsongen börjar kommer Kalla att dra på sig landslagsdräkten igen, men Ingesson kommer att finnas med vid ett antal världscuphelger även i vinter.

– Jag är med till Ruka, Davos och La Clusaz före jul, samt Falun i januari, lägret före VM och så VM i Lahtis, säger han.

Inför premiären är Ingesson mest nyfiken på Kallas klassiska kapacitet, efter den överansträngningsskada som under en lång period under träningssäsongen tvingade henne till alternativ träning.

– Charlotte har ju inte kunnat köra överkroppsträning och stakning fullt ut, men det har ändå gott ganska bra, säger han.

– Hon kan köra intervallpass med stakning, det är eventuellt uthålligheten som är ett frågetecken. Men det går rätt fort att träna ikapp.

Kalla kommer inte att vara med i den klassiska sprinten som inleder världscupen på lördagen.

– Men det var planerna från början. Hon kommer inte att köra mycket sprint i vinter, säger Ingesson.

Sveriges trupp till VC-premiären

Damer: Maja Dahlqvist, Hanna Falk, Anna Haag, Ida Ingemarsdotter, Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Linn Sömskar, Emma Wikén, Jennie Öberg.

Herrar: Simon Andersson, Jens Burman, Johan Edin, Calle Halfvarsson, Marcus Hellner, Emil Jönsson, Johan Olsson, Teodor Peterson, Carl Quicklund, Daniel Richardsson, Oskar Svensson.

Annons