Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chefredaktören: Nu vill vi inspirera till lantliv!

Artikel 1 av 4
Bo på landet
Visa alla artiklar

Byggnadsvård, odling i självhushållaranda, återbruk och hållbarhet. De här ämnena är heta just nu. Inte bara i mitt eget hem där frösådderna trängs och linoljefärgen precis torkat på fönsterfodren.

I sociala medier växer byggnadsvårdarnas hashtags så det knakar. I tv flyttar storstadsbor ut på bondgårdar och byter livsstil. I instagramflödet staplas inlägg från andra växttokiga som redan driver upp squash eller dahlior. Och tur är väl det, så vi alla kan få åtminstone ett litet andrum från det eländiga världsläget.

Själv är jag lantis ut i fingerspetsarna. Något har alltid skavt de perioder jag har bott i stan. Odlaren och snickaren i mig mår helt enkelt bäst ute i obygden.

"Gör det själv"-andan har ett uppsving nu. Kanske bor du i lägenhet och längtar efter att äta dina egna tomater. Eller också har du en trädgård, men funderar över hur du kan få ut så mycket som möjligt av den.

Kanske planerar du att ägna sommaren åt att renovera torpet, ta tag i den där fönsterrenoveringen du skjutit på framtiden, eller ge pärlspontspanelen i köket nytt liv.

Jag tror att vi är många som lockas av "gör själv"-andan och längtan till det naturliga och det enkla. Det är med tanke på alla er som Fagersta-Posten, med start under lördagen och några veckor framöver, publicerar artiklar på just det här temat. I samarbete med Tidningen Åter delar vi med oss av några inspirerande artiklar, reportage och tips som vi hoppas ska intressera dig.

Kanske känner du igen dig helt. Kanske är du självhushållare redan, eller en aspirerande sådan. Kanske vill du berätta om ditt eget renoveringsprojekt, om din grönsaksodling eller blomsteräng, eller om ditt återbruk. Kanske känner du någon som passar in på beskrivningen? Vi vill gärna både se och höra!

Mejla oss på [email protected] så kommer vi ut och gör ett reportage!

Länge leve alla lantisar!