Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chockförlust för Västanfors

Västanfors har börjat vänja sig vid att Rickard Hettman och Robin Rebermark levererar framåt. Men mot Eskilstuna gick allt fel och VIF förlorade med 4–3.

Det som skulle bli en perfekt uppladdning inför derbyt på annandagen borta mot Köping IS slutade i moll för Västanfors. Hemma mot Eskilstuna, som inför matchen bara hade vunnit en av fem matcher, låste sig Västanfors spel helt och laget underpresterade på alla delar av planen.

Det var länge tyst i Västanfors omklädningsrum efter slutsignalen. Assisterande tränaren Olle Wiberg beskrev i alla fall vad han tyckte om sitt lag.

Är det här det sämsta du har sett Västanfors spela?– I år? Ja, det är det. I alla fall sett till resultatet. Det finns inget värre än att förlora matcher, så är det ju. Ibland fungerar inte allt, då kan det bli så här.

Så vad var det som inte fungerade för er?– Vi hade kommit överens om vad vi skulle göra och vi gjorde det inte. Vi vill låsa dem (Eskilstuna) så att de inte fick upp farten. Men det gjorde vi inte. Man får rannsaka sig själv, både spelare och ledare, och se vad vi kan förändra.

Petter Andersson gav i och för sig Västanfors ledningen efter bara fyra minuter genom en välplacerad straff. Men efter det hände något med laget. Lagdelarna gled isär och Eskilstuna vann fler och fler bollar på mitten.

Samtidigt, när väl hemmalaget kom till lägen, fanns inte den riktiga fokuseringen där. Framför allt inte hos forwardsparet Rickard Hettman och Robin Rebermark. De hade otroligt svårt att sätta dit bollen och gick till slut mållösa från matchen. Det har inte hänt en enda gång tidigare den här säsongen.

– Sådant händer. De skapade lägen i alla fall, säger Västanfors tränare Lars Aronsson.

Hettman hade ett utmärkt läge att ge Västanfors ledningen med en kvart kvar att spela. Då stod det 3–3 och målvakten Andreas Sundberg hittade Hettman med ett långt kast. Dock kunde den så vane målskytten inte förvalta läget och bara minuter senare gjorde Eskilstuna avgörande 4–3.

– Vi vet att det är ett bra lag. Laddningen var det inget fel på, suckar kapten Andreas Tiger efter matchen.

Läs mer: Läs i måndagens tidning vad Lars Aronsson lovar inför annandagsderbyt mot Köping.