Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chockstarten vändes till seger

3-0 till Nor IK efter bara en dryg kvart. Fagersta AIK såg ut att gå mot ännu en förlust på bortais. Men sedan kom vändningen. Pontus Ekegren blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

Återigen började FAIK matchen skakigt, precis som i de flesta tidigare matcherna den här säsongen. Redan efter 15 minuter hade Nor gjort 3–0 och FAIK var totalt bortspelat.

– Då var det så dåligt att det kröp i skinnet. Vi åkte inte skridskor. Vi gjorde ingenting i första perioden, säger tränare Mattias Karlsson.

I pausen visste Karlsson exakt vad han skulle säga till spelarna. Och han tog i.

– Jag vrålade inte ihjäl mig, men jag sa vad jag tänkte och tyckte. Det var bedrövligt och pinsamt.

Och spelarna tog till sig av det du sa åt dem?– Absolut. Inte en farlighet hade de (Nor) i andra. Straffen (som missades) var det enda. Vi vann ju skotten med 17–7, det säger väl allt.

Jesper Persson reducerade för FAIK innan Markus Dahlström spräckte sin målnolla i nya klubben.

I den tredje perioden kvitterade sedan Tobias Eriksson efter drygt fem minuter.

Och med knappt åtta minuter kvar av matchen klev Pontus Ekegren fram. Brodern Jonas skickade en lång passning till Pontus som tog med sig pucken in från vänster. Rappt satte han 4–3 lågt i det högra hörnet.

– Det kändes skönt, säger Ekegren.

Mattias Karlsson kunde bara stämma in:

– Efter den start vi fick var det starkt att vända.

FAIK möter på söndag Arvika HC på Fagerliden.

Läs mer: Tobias Bergström släppte in tre mål på en kvart. Sedan spikade han igen. Läs om hans sköna revansch och vad som gjorde att matchen vände. Allt i fredagens FP.