Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Clara följde drömmen till USA

Efter studenten bestämde sig Clara Källman för att förverkliga sin dröm om att jobba som au pair i USA. Nu bor och jobbar hon i New York.

När Clara funderade på vad hon ville göra efter studenten var valet som au pair enkelt.

– Jag kände inte för att plugga direkt efter för jag visste inte vad jag ville bli.Så då tänkte jag på vad jag kunde göra under tiden och både uppleva saker och jobba samtidigt. Och att åka som au pair är något som länge har varit en dröm för mig.

Hon berättar att man som au pair inte ses som en nanny, det är skillnad på de två jobben.

– Hur man jobbar med barnen beror helt på hur familjen är och hur gamla barnen är. Jag är hemma med barnen på dagarna när föräldrarna jobbar.

Hon berättar också att i andra familjer det kanske bara handlar om att skjutsa barnen fram och tillbaka till skolan och andra aktiviteter.

Clara åkte till USA i september förra året. Planen är att hon ska vara kvar i ett år med chans till förlängning. Ibland får hon hemlängtan. Då pratar hon med vänner och familj via Skype.

– Man kan inte riktigt fatta att man är så långt hemifrån. Jag kan säga att Skype verkligen hjälper, hade jag inte haft det hade min hemlängtan varit värre.

Hon berättar att hon trivs, men de stunder då hon inte gör det så gäller det att sysselsätta sig med annat.

Vad Clara vill jobba med i framtiden är hon inte helt säker på än. Men hon vill gärna jobba med människor.

– Jag har varit inne på att jobba inom förskolan men kan även tänka mig att jobba som kurator eller på ett gruppboende, säger hon.

I dag fyller Clara 20 år.

– Det känns konstigt att tiden har gått så fort.

Hon känner att hon nu börjar komma in i ”vuxenvärlden” även i siffror.

– För man ses på ett annat sätt när man säger att man är över 20.

Dagen kommer hon fira på Skype och prata med folk hemma i Sverige. Vid ett senare datum tänker hon planera en middag för sina vänner i USA. Något krogbesök blir det inte eftersom man inte får gå på barer i USA förrän man fyllt 21 år.