Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cykelturism trend i New York

Sightseeing och motion samtidigt - det får den som semestrar på
två hjul. New York är senast ut med att underlätta för
cyklisterna.

Annons
New York satsar på cyklisterna.

I Stockholm har cyklar som lånas och hyrs ut en kortare tid gjort succé, och även i Köpenhamn och Paris är det ett populärt sätt att se staden. Nu har också New York hakat på trenden. Cykelbanorna byggs ut och till sommaren ska fler än 10 000 cyklar placeras ut på 600 platser i staden. Dessutom erbjuder flera hotell moderiktiga cyklar till sina gäster. Här är två korta tips för dig som vill se den stora staden på ett annorlunda vis.

Låna cykeln

Hotellet The Mark satsar på att låna ut trendriktiga cyklar med lyxiga picknick-korgar. Resetidningen Conde Nast Traveller tipsar särskilt om lunchen man får med sig där det ingår räksallad, tryffelpizza, cupcakes och champagne. Se mer på www.themarkhotel.com.

Andra hotell som erbjuder samma tjänst är till exempel Tribeca Grand, www.tribecagrand.com och Soho Grand, www.sohograndhotel.co.uk.

Leta rätt rutt

Cykla genom Hudson Valley eller upptäck Harlem? I början kanske det inte är helt lätt att veta var det passar sig att cykla i New York. Men på www.bikenewyork.org finns både tips på olika rutter, chans att lära sig trafikregler och möjlighet att få tips från andra cykelentusiaster.

Annons