Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Då kostar biljetterna minst

När ska du resa för att få den billigaste flygbiljetten? Det
varierar kraftigt beroende på var du vill åka.

Fem veckor före avresa - det är den ideala tiden för dig som vill hitta en billig flygbiljett. Åtminstone enligt en ny undersökning av resesöksajten Skyscanner. Företaget har analyserat tre års bokningsdata och fokuserat på åtta svenska favoritdestinationer. Men rekommendationen gäller bara vissa destinationer. Till Spanien är det exempelvis absolut billigast fem veckor innan, och priset ligger då på drygt 1 700 kronor.

Så enkelt som att man kan säga exakt när alla flygbiljetter kostar minst är det alltså inte. Den optimala tiden att köpa en billig resa varierar rejält - på mellan fyra och 41 veckor före avresa. Mycket beror det på vilken destination man väljer. Resenärer till Thailand måsta till exempel vara ute i god tid - biljetterna dit är som billigast 41 veckor före avfärd. Dyrast är de en vecka innan och prisskillnaden är hela 43 procent.

Stor skillnad

Vill man till Mexiko är det femton veckor innan avresa man ska boka flyget. Men sexton veckor innan är det i stället som dyrast, enligt resesajten. Till USA är det billigast 21 veckor före avresa och dyrast 0 veckor innan avresa. Prisskillnaden mellan tidpunkterna ligger på 20 procent. Till Australien ska man slå till 37 veckor före avresa. Dyrast är det fyra veckor innan, och skillnaden i pris är hela 49 procent.

Åker man inom Europa är biljetterna oftast billigast ett par veckor innan: Till Italien är priset bäst fyra veckor innan, till Grekland sex veckor innan och till Storbritannien fem veckor innan.