Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags ställa krav på elbolgen

Beträffande insändaren angående elavbrott i Fagersta-Posten den 23 januari. Ett företag med tio anställda drabbades av elavbrott i tre timmar. Ersättningen från elbolaget blev 300 kronor.

Jag har ett annat exempel: För en del år sedan råkade lantbrukarna ganska ofta ut för elavbrott. Det drabbade främst mjölkning, vattenförsörjning och eldrivna foderautomater. Efter förhandlingar med Vattenfall om ekonomisk ersättning blev resultatet lika med noll.

De tog då saken i egna händer och införskaffade tre traktordrivna reservkraftsaggregat för en kostnad av cirka 10 000 kronor per styck.

Jag frågade om inte Vattenfall borde stå för kostnaden eftersom jag inte vet vilket elbolag Södersten har, men oavsett vilket, så är reglerna desamma, så jag råder honom: På dem bara!

Fram med reservkraftsaggregat. Kan de köpa in dem för 300 kronor per styck så är det upp till dem.

Jag vet vad det kostar för ett företag att ha anställda som inte kan producera. Det får inte hända ofta!

Beträffande elledningar så har man på en del områden i kommunen grävt ned kablar i stället för luftledningar. Resultat? Jo avbrotten minskade betydligt.

Ulven

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel