Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lastbilsolycka på väg 68: ”Det kan ta fem timmar innan lastbilen är bärgad”

På måndagsförmiddagen körde en lastbil av okänd anledning av vägen på väg 68 vid Värlingen mellan Avesta och Norberg. Lastbilen läckte en oklar mängd drivmedel.

Annons
Foto: Niklas Hagman

Larmet kom vid 10-tiden på måndagen.

– Det är en lastbil som gått av vägen, i norrgående riktning. Den har kört in i det högra bilräcket. Den ligger ner i diket och blockerar en del av högra körfältet, men det går att köra förbi. Patrullen har inte nämnt några större trafikstörningar, säger Linnéa Hultberg befäl på regionledningscentralen.

– Räddningstjänsten har kollat till läckaget och har tätat till hålet för stunden, men kommer behöva åka dit igen när bärgningsarbetet påbörjas. Tanken har väl gått sönder i samband med olyckan. Att lastbilen inte ligger ner underlättar bärgningsarbetet. Tidsmässigt kan arbetet ta allt ifrån en timme till flera, det vet jag inte än. Vi misstänker inget brott, fortsätter hon.

Ingen person ska ha kommit till skada i olyckan. Lastbilen har stått kvar på platsen under hela dagen. Men på eftermiddagen inleddes arbetet med att bärga lastbilen.

– Bärgningsarbetet har kommit igång och det kan fem timmar innan lastbilen är bärgad. Under tiden kommer vägen vara avstängd till och från och ibland helt och hållet, säger Mats Länn, befäl vid polisens länskommunikationscentral i Västmanland vid 16-tiden.

Mer läsning

Annons