Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dansgolven putsas för hemvändarna

Stans uteställen lockar hemvändarna med billiga drinkar, bufféer, fyrverkerier och dansmusik. Den 25 december ordnas tre brakfester i Fagersta.

De vänner som flyttat från stan återvänder, gamla klasskamrater möts och kanske skymtar man sin före detta flick- eller pojkvän på gatan i hemstaden. Den 25 december är känt för att vara dagen då människor kommer tillbaka till orten de växt upp i och kallas den stora hemvändardagen runt om i landet.

Det är även en viktig dag för alla krögare.

– Juldagen är utan tvekan Sveriges största nattklubbsdag, säger George Toma som äger Götis bar och kök i Fagersta.

Även på Fagersta Brukshotell och på Club Etage, före detta Greenman, förbereder man sig inför hemvändardagen.

– Alla är välkomna och vi hoppas att de som går ut ska ha riktigt kul, säger Club Etages ägare Rachid Ali.

– Vi brukar få en lång kö tidigt så mitt tips är att vara ute i god tid, säger Henrik Pettersson som är restaurangchef på Fagersta Brukshotell.

Fagerstakrogarna Club Etage, Brukshotellet och Götis bar och kök säljer förköpsbiljetter till sina fester.

SUSANNA AHNLUND

Det händer på krogen

Club Etage: Kim Lill och dj Monkeylicious kommer att spela skivor och en överraskning i baren utlovas. 18-årsgräns gäller.

Götis bar och kök: Tacobuffe och ett litet julbord ställs fram. Baren har happyhour-priser och fem dj:s kommer att spela under kvällen. Konfettiregn, lasershow och fyrverkerier utlovas. 18-årsgräns gäller.

Fagersta Brukshotell: Mexikansk buffé. Underkvällen kommer dj Rajban att spela skivor. 20-årsgräns gäller.