Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Danske uppfinnaren Peter Madsen tros ha dödat Kim Wall – häktas misstänkt för dråp

Efter ubåtsdramat i Öresund har polisen fattat misstankar om att Peter Madsen mördat den svenska journalisten Kim Wall. Under lördagens tingsrättsförhandling valde domaren att rubricera händelsen som dråp och att begära Madsen häktad, rapporterar Aftonbladet.

Annons

Den svenska journalisten Kim Wall skulle under torsdagen gjort ett reportage om den danske uppfinnaren Peter Madsen. Vid 19-tiden på torsdagen lämnade de kajen i Köpenhamn. Under fredagen återfanns ubåten vid Kögebukten – men då var inte Kim Wall med på båten längre. Peter Madsen säger själv att han släppt av henne bara timmar efter avfärden men ingen person har kunnat bekräfta uppgifterna och nu undersöker polisen övervakningsfilmer från platsen.

UC3 Nautilus i Köpenhamns hamn vid avfärden under torsdagen.

Under torsdagskvällen greps den danske uppfinnaren misstänkt för mord alternativt dråp och vid 15.30 på lördagen inleddes huvudförhandlingen mot honom. Förhandlingen hölls bakom stängda dörrar när åklagaren framförde anklagelserna.

– Peter Madsen misstänks för att efter klockan 19 på en okänd plats och på ett okänt sätt ha dödat Kim Wall, ska åklagaren ha sagt enligt Aftonbladet som var på plats.

Trots att Madsen själv ville förklara sig för media valde tingsrätten att hålla dörrarna stängda med respekt för anhöriga till Kim Wall. Under förhandlingen ska han ha gjort en slängkyss mot en av åhörarna som svarade på det genom att forma ett hjärta med sina händer.

Vid 17-tiden på lördagen blev det klart att han häktas misstänkt för dråp. Rätten misstänker att det ska ha skett i samband med oaktsamhet och inte uppsåt.

Under lördagskvällen pågick ett bärgningsarbete av båten som kommer att undersökas av kriminaltekniker när den är uppe på land.

Peter Madsen nekar via sin försvarsadvokat till anklagelserna.

Annons