Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför dröjer isen på Västanfors IP

Västanfors hade planerat in en försäsongscup på IP helgen 2-3 november. Men på grund av att isen inte är lagd ännu riskerar nu cupen att bli inställd.

Isen skulle ha börjat läggas redan förra måndagen, men när kylaggregatet kom i gång visade det sig att det saknades nödvändig ammoniak i systemet.

– Det känns som att det är något varje år, jag är inte helt nöjd. Det finns säkert viktigare saker för kommunen, men det här är viktigt för oss, säger VIF:s tränare Lars Aronsson och fortsätter:

– Om vi nu ska ha en anläggning och de (Fagersta kommun) säger att de ska fixa det måste sådana saker fungera.

Så nu blir det ingen cup?– Jag tror inte att den kommer att genomföras. Jag sitter inte inne med sanningen, men det ser inte ljust ut när det gäller väderprognosen.

Västanfors kommer förmodligen att styra upp en eller två träningsmatcher – i stället för fyra – under helgen i alla fall, men den tänkta cupkänslan uteblir.

– Jag hade räknat med att kunna ha lite teori och utvärdering av de fyra matcherna. Det hade varit bra både för gruppen och för spelet.

Sedan i tisdags är hur som helst kylaggregatet i gång, men någon is blir det nog inte på ett tag i alla fall. Först krävs det lägre temperaturer i luften. Fagersta kommun hade ett avtal om att ha isen redo till helgen, men det är alltså helt uteslutet. I stället hoppas man på att ha isen klar till nästa helg – om det nu blir kallare i luften.

Så länge får Västanfors fortsätta att träna på Fagerlidens ishockeyrink.

– Vi kommer att tappa någon vecka på stor is inför seriestarten och det är inte bra, säger Aronsson.