Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför lägger Hjelm ner karriären

Viljan är lika stark som alltid – men tiden räcker inte till. Därför lägger nu Per-Ols Daniel Hjelm klubban på hyllan.
– Det tar emot, säger han.

Den 5 maj är det tänkt att Daniel Hjelm ska bli pappa för andra gången. 29-åringen har då blivit tvungen att ta det tuffa beslutet: innebandykarriären läggs på is på obestämd tid.

– Man ska aldrig säga aldrig. Men det här är mitt val och jag vill ägna mer tid åt familjen. De blir åsidosatta när man sticker iväg. Det har blivit jätteseriöst i Per-Ols, men det är samtidigt mycket man måste offra. Innebandyn tar tid, även på en hemmamatch. Det blir en hel dag varje helg som går bort, säger Hjelm.

Han poängterar att han gärna hade velat spela vidare, framför allt nu när det ser ut att bli en rejäl satsning i laget. Men beslutet står fast. Familjen går först.

– Ja, jag hade så klart gärna spelat vidare. Men jag tror att det kan bli lite körigt. Det är svårt att sluta. Det tar emot. Jag saknar tugget i omklädningsrummet.

Finns det någon möjlighet att du kommer att spela med division 4-laget?– Nej. Vill jag köra så är det järnet som gäller. 110 procent på alla cylindrar. Jag har väldigt svårt för att bara kasta in klubborna i mitten och spela.

En comeback i framtiden är inte heller aktuellt – men han stänger fortfarande inte dörren helt och hållet. Hjelm, som började sin karriär i Skogsgymnastikens IBS och fortsatte via IBK Kolarbyn till Per-Ols, har spelat innebandy sedan mellanstadiet.

– Det är sporten i mitt hjärta. Nu verkar Per-Ols storsatsa, så det skulle passa bra om tiden fanns. Vi har sagt hemma att vi får känna oss för. Det kanske fungerar jättebra. Men jag har sagt (till Per-Ols) att jag kliver åt sidan.

Hjelm har det dock klart för sig vad som behövs om Per-Ols ska ta det eftertraktade klivet upp i division 1. Att fortsätta vara 9-10 spelare på träningarna fungerar inte. I stället vill han ha in 5-7 nya spelare så att det blir bättre tempo. Och några spetsspelare är otroligt viktigt att få in.

– Om de får två-tre namn som sticker ut kan flera hoppa på tåget. Om Fredrik Åhlberg skriver på eller någon från Hedemora eller Surahammar. Bara någon spelare så att man visar att man satsar. Då kan det lossna.